Beneficis dels sabons naturals davant dels industrials

El sabó és un element indispensable de la higiene personal. La cosmètica convencional està saturada de components sintètics nocius per a la salut i el medi ambient. Sabons que són més barats perquè contenen ingredients irritants i/o forts detergents que afecten la pell i poden provocar una infinitat de reaccions no agradables. Aquest tipus de sabons s’elaboren amb productes químics, colorants i perfums sintètics altament contaminants que, a més, no afavoreixen la salut ni la bellesa. Tot al contrari; a canvi de produir escuma, ressequen i, fins i tot, irriten la pell. Els sabons naturals no contaminen perquè no contenen derivats del petroli.

Quan parlem de sabons naturals, ens referim als que utilitzen únicament ingredients d’origen vegetal amb propietats terapèutiques molt beneficiosos per a la pell. Els sabons ecològics són hidratants, nutritius, relaxants, estimulants, astringents, antisèptics, depuratius, exfoliants i regeneratius. A la seva composició bàsica (aigua i oli) s’hi afegeixen olis essencials florals i/o fruiters i tints naturals que aporten el toc de color i una aroma agradable.

El procés de fabricació del sabó s’anomena saponificació. Els sabons comercials o industrials usen escumats sintètics, colorants artificials i productes químics agressius com el triclosan, que abarateixen el seu preu però fan mal a la nostra pell i al nostre planeta. Són molts els fabricants de sabó que eliminen la glicerina que es produeix durant la saponificació. L’eliminen per fer-la servir en altres productes com les cremes hidratants. Productes l’ús dels quals es fa imprescindible sobretot, per als que trien sabons de mala qualitat, ja que la pell es resseca i demana a crits locions supletòries capaces de reparar-la. Un pas que es poden saltar, sense problemes, les persones que utilitzen diàriament sabons ecològics i 100% naturals.

Per sort, a poc a poc, s’està tenint més consciència dels beneficis que tenen els sabons naturals davant dels industrials.

La principal diferència, entre els uns i els altres, rau en el procés de fabricació dels sabons naturals, ja que s’usen únicament ingredients vegetals molt beneficiosos per a la salut de la nostra pell en posseir multitud de propietats terapèutiques, que no contenen la major part dels sabons comercials, a més, si es conjuguen amb tècniques d’elaboració artesanal d’abans, el benefici és encara més gran.

 

Sabies que…

 1. Els sabons naturals estan elaborats de manera que mantenen tota la glicerina que és molt beneficiosa per a la pell sensible i seca. També s’utilitza en tractaments contra l’èczema, ja que disminueix la picor a la pell, ajuda a tractar malalties cutànies, entre altres avantatges.
 2. No contenen fragàncies artificials ni productes químics propis dels sabons industrials per aconseguir més escuma, que poden irritar la pell.
 3. Els olis essencials utilitzats contenen multituds de propietats terapèutiques.
 4. Es garanteix l’ús de matèries primeres naturals i de primera qualitat (olis vegetals, herbes, etc.).
 5. No contenen derivats de petroli, amb la qual cosa evitem la contaminació del medi ambient.

 

6 motius per escollir sabons naturals

 1. Netegen en profunditat sense ressecar la pell.
 2. Ajuden a mantenir els olis naturals de la pell.
 3. Reparen la pell i la mantenen sana.
 4. Són molt hidratants, antioxidants i bons tònics.
 5. Alguns tenen capacitat per estimular la regeneració cel·lular.
 6. Confereixen suavitat i elasticitat a la pell.